1452780295681_PIA13746-16.jpg

فضاپیمای جونو ناسا از زمان پرتاب در سال 2011 و حین حرکت در منظومه شمسی در معرض سه نیروی کششی از سوی زمین، خورشید و مشتری قرار داشته که اکنون به سومین منطقه کشاکش یعنی مشتری وارد شده است.

 

به نقل از ناسا، گاهی فاصله زمین به این فضاپیما کم بود و آن را در گرانش خود اسیر می‌کرد و گاهی نیز این خورشید بود که بیشترین نفوذ را بر روی مسیر جونو داشت.

 

اکنون به نظر می‌رسد که سیاره مشتری در جایگاه محرک گرانشی قرار گرفته و فضاپیما را به سوی خود می‌کشد.

 

به گفته محققان، جونو در حال حاضر در مرز خورشید و مشتری قرار داشته و بزودی گرانش این سیاره بر روی فضاپیما غلبه خواهد کرد زیرا آثار مختل کننده سایر اجسام سماوی بر روی آن کاهش یافته است.

 

فضاپیمای جونو در اوت 2011 به فضا پرتاب شد و در روز چهارم ژوئیه (14 تیر) یک مانور الحاق را در مدار مشتری انجام خواهد داد که شامل احتراق 35 دقیقه‌ای موتور اصلی فضاپیما است و سرعت آن را حدود 542 متر بر ثانیه تغییر خواهد داد.

 

جونو به محض قرار گرفتن در مدار 37 بار دور منظومه مشتری در ارتفاع 5000 کیلومتری آن گردش خواهد کرد. این فضاپیما طی پرواز خود، زیر پوشش ابری تیره مشتری را برای دستیابی به درک بهتر در مورد منشا، ساختار، جو و مغناطوسفر سیاره بررسی خواهد کرد.

 

نام این فضاپیما از افسانه‌های یونانی و روم آمده است. رب‌النوع افسانه‌ای ژوپیتر یک چادر ابری در اطرافش کشیده بود تا خود را پنهان کند و همسرش، جونو می‌توانست به درون ابرها نفوذ کرده و ماهیت واقعی ژوپیتر را آشکار کند.





تاريخ : چهار شنبه 12 خرداد 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |